Cuba Libre

Összetevők:


Fehér rum

Coca Cola

Lime

A világ egyik legelterjedtebb és legegyszerűbb kevert itala. Egy ország függetlenné válása ihlette és nem keverendő össze a rumos kólával. A Cuba Libre' a '70-'80-as évek legelterjedtebb koktélja, Ernest Hemingway is gyakran megemlíti regényeiben.

Tequila Sunrise

Összetevők:


Tequila

narancslé

Fabbri grenadine

Ez egy rendkívül látványos és frissítő ital. A koktélt a megjelenéséről nevezték el, ami a lemenő nap színéhez hasonlít. Mindkét nem képviselői szívesen fogyasztják és elkészíteni is roppant egyszerű.

La Frodita

Összetevők:


Limoncello
Bols vanilia
friss citruslé
tonic

Egy citrusos hűsítő long drink, finom vanília ízzel, gazdag illat élménnyel gazdagítva.

Mojito

Összetevők:


Fehér rum

Lime

menta

nádcukor

H2O bubival

Pontos eredete vita tárgyát képezi, a legtöbben a Mojito elődjének a Draque elnevezésű italt tekintik, amely még a rum őséből, aguardientéből készült, létrejötte pedig Francis Drake egyik tengerészéhez köthető, aki 1593-ban kapott engedélyt I. Erzsébet angol királynőtől szeszes italok, kevert italok árusítására.

Hugo

Összetevők:


bodza

menta

Prosecco

A Hugo friss és ízletes koktél, a tökéletes nyári koktélnak mondjuk, ha valaki megkérdez minket.

Bird tonic

Összetevők:


Gin

Bodza

angostura

tonic

friss citromlé

citrom illóolaj

A friss citrusjegyek miatt más, mint egy szabványos száraz gin. A nyüzsgő, élénk, zamatos íz, adjunk hozzá egy kis tonikot, és a citrusfélék és a bodza aromák kiválóan érvényesülnek.

Schrimp Bloody Mary

Összetevők:


Vodka

fűszerek

pirított garnéla

angol zeller

paradicsomlé

A klasszikus koktélok között egyébként is külön utasnak számító Bloody Marynek egészen elborult twistjei tudnak lenni. Egy kevert ital, amelynek a tradicionális receptje is igen meredek, nagyszámú variációja létezik.

Aperol Spritz

Összetevők:


Aperol

Prosecco

narancsszelet

szóda

Az Aperol Spritz az olaszok fröccsének számító egyik legjobb nyári alkoholos frissítő ital. Ma már itthon is széles körben kedvelt, úgy tökéletes, ahogy van.

Bazsaliberry

Összetevők:


Grands Whiskey

friss bazsalikom

Fabbri eperpüré

friss citrolmé

gyömbér

Gyümölcsös, frissítő illat, egyszerre édes és fanyar íz. A tökéletes egyensúly az édes és a savanykás között, frissítő gyömbér és citrus ízjegyekkel.

Cheese cake

Összetevők:


Bols joghurt likőr

Bols eper likőr

friss citromlé

A krémes joghurt és a gyümölcs frissítő kombinációja, ez a tökéletesen kiegyensúlyozott koktél a népszerű „sajt torta” jéghideg formája, cseppfolyós halmazállapotban.

Pinacolada

Összetevők:


fehér rum

Fabbri kókuszpüré

friss ananász

ananászlé

A Piña Colada egy spanyol kifejezés, jelentése „szűrt ananász”, utalva az ital egyik fő alkotóelemére. A karibi szigetvilág lakói, a parasztok és halászok a látogatók megvendégelésére üdítőül készítik.

Alkoholmentes- és gyerekitalok

Összetevők:


friss gyümölcsök

Fabbri pürék

...és minden, amiről csak álmodunk

Az oldalon megjelenített koktélok kis ízelítők az általunk elkészíthető koktélok listájából. Amennyiben felkeltettük érdeklődésedet, keress bátran minket!